Bladlöss? Förhindra skador!

 

Nästan varje trädgård måste ta itu med det… bladlöss. Hur känner man igen bladlöss? Du har dem i olika färger och former. De är gula, gröna, rosa, svarta eller gråa. Tyvärr är det en del av det… men för många bladlöss är skadliga för dina växter. De suger saften från växtens blad och stjälkar, vilket bromsar växtens tillväxt och kan göra att bladen deformeras. Låt det inte bli ett skadedjur, så kolla regelbundet och ingrip i tid vid behov.

Myror och bladlöss arbetar tillsammans
Visste du att löss och myror fungerar tillsammans? Ser man myror finns det nästan alltid löss att hitta. Myror skyddar lössen i utbyte mot honungsdaggen de lämnar efter sig. Honeydew är ett klibbigt lager som blir kvar på plantorna.

myror-samarbetande-löss

sotig mögel
Honungsdaggen från bladlössen kan utvecklas till sotig mögel och hämmar kraftigt växtens tillväxt. Det klibbiga ämnet kan täcka växten och så småningom kvävas. Utan ljus kan en växt inte växa och honungsdaggen ger inte en växt tillräckligt med ljus. Inte bara bladlöss utsöndrar detta utan även mjöllöss, fjäll och vitflugor. Honungsdaggen lockar till sig åtråvärda insekter som bin och getingar, samt andra oönskade insekter som myror.

Rostdaggsvamp på löv

Hur bekämpar man bladlöss naturligt?
Har du sett bladlöss på dina växter? Chansen är stor, speciellt med sommarväder. Bekämpa dem sedan med ett naturligt bladinsektsmedel. Fruktträd och rosor är växter som bladlössen gärna häckar i, men bladlöss kan även finnas på andra växter i trädgården eller inomhus. De små djuren sprider sig väldigt snabbt, så kolla i tid. Produkten stödjer den naturliga regenereringsförmågan, har en vårdande, närande och växtstärkande effekt vid yttre påverkan, i jorden och vid rötterna.
De sugande och tuggande insekterna lämnar växten ifred, eftersom de inte längre gillar maten på grund av den starka lukten. De är känsliga för starka lukter och tycker inte längre att växten är attraktiv.
Hur används detta läkemedel?
Med det naturliga bladinsektsmedlet förstärker du växten utifrån. Produkten är natur- och miljövänlig och består av naturliga (icke-giftiga) örtextrakt. Dessa absorberas av rötterna, vilket ökar motståndet. Det stöder också växternas vitalitet.

Du kan lösa upp det flytande medlet i vatten (enligt vad som anges på förpackningen) och använda till exempel en växtspruta för att spraya toppen och botten av bladen tills de är droppvåta. För att säkerställa att det absorberas väl är det viktigt att det är torrt och inte över 25 grader. Kapslar finns också. Gör ett litet hål i marken ca 10 centimeter djupt. Lägg kapseln/kapslarna i marken, fyll hålet med vatten och stäng sedan igen hålet. Upprepa behandlingen var 3-4 vecka, beroende på angrepp.

De naturliga bladinsektsprodukterna fungerar inte bara för att förebygga bladlöss, utan även mjöllöss, spindkvalster, vitflugor, trips, koloradobagge, larver, idegransbaggar, fjällinsekter, rotlöss, liljebaggar, gallmyggor, trips, purjolöksfjärilar, svarta bönbladlöss, jordgubbsblombaggar och psyllids. Särskild! Nyttiga insekter besväras inte av dessa medel.

Har du inte sett bladlöss än? Lycklig! Förebyggande är bättre än att bota, så använd även ovanstående medel förebyggande så att bladlöss inte sätter sig i dina växter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *